Thursday, June 25, 2009

Strategi Pengukuhan UMNO

Pengukuhan UMNO adalah penting bagi memastikan soal perjuangan Melayu dan agama Islam akan terus terpelihara. Jika kebelakangan ini, pelbagai isu dan pandangan yang tidak begitu baik terhadap UMNO haruslah dipandang serius bukan dipandang sepi. Pelbagai isu yang ditimbulkan terhadap UMNO perlulah diambilkira dan diselesaikan bagi memastikan kelangsungan parti UMNO terus bertahan. Di antara perkara yang ditimbulkan terhadap UMNO adalah :
a. pemimpin UMNO meneruskan rasuah politik dan politik wang
b. pemimpin UMNO tidak mahu menegakkan kerajaan Islam
c. pemimpin UMNO pentingkan diri sendiri dan kroni
d. pemimpin UMNO telah melupakan pandangan rakyat
e. pemimpin UMNO memainkan semangat perkauman
f. pemimpin UMNO melakukan kezaliman dan ketidakadilan
g. pemimpin UMNO mempunyai moral yang buruk
h. pemimpin UMNO munafik
i. pemimpin UMNO kafir
h. pemimpin UMNO sombong
j. pemimpin UMNO babi
dan pelbagai lagi cemuhan, kejian, kata menghina, mencaci, menyumpah seranah dan pelbagai lagi yang amat menyayat hati. Persoalannya, datang dari mana kata-kata penghinaan tersebut, adakah datang dari mulut bukan Islam, dari Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Theresa Kok, Prof. Ramasamy, Sivakumar dan pelbagai lagi....tentu tidak , sudah pasti ia datangnya dari mulut seorang yang mengucap dua kalimah syahadah yang mengaku bahawa tiada tuhan disembah melainkan Allah dan mengakui Muhamad itu pesuruh Allah. Semulia manakah seseorang sehingga sanggup mencaci, menyumpah dan menghina seseorang, adakah ia lebih mulia dari junjungan besar Nabi Muhamad SAW yang tidak pernah menyumpah dan menghina seseorang. Inilah yang berlaku apabila seseorang yang mengakui dirinya lebih Islamic sanggup menghalalkan perbuatannya dan menggunakan ayat al quran dan hadis untuk dijadikan debatan untuk memperlihatkan dirinya adalah yang lebih benar, lebih bersih dan lebih baik. Rasulullah sendiri berkata barangsiapa yang mengaku dirinya lebih baik maka belum sempurna lagi imannya.

Kalau nak dikira dan dilihat, sejauhmanakah ahli UMNO yang jahil ini menyumpah seranah kumpulan sebelah sana, pemimpin UMNO sentiasa mengakui kelemahan dirinya dan ketidaksempurnaan yang ada pada dirinya, malah kalau ditanya kumpulan tabelik kumpulan PAS atau UMNO yang hendak diikutinya maka ia menyatakan ia akan mengikut kumpulan UMNO yang tidak faham agama tetapi tidak mempermainkan agama berbanding satu lagi yang faham agama tetapi mempermainkan agama untuk dijadikan keuntungan diri. Jika ditanya kumpulah Hisbullah Muslimin, kumpulan mana yang hendak dia ikut antara PAS atau UMNO, maka ia akan menyatakan kedua-duanya salah dan silap apabila tidak menegakkan sistem khalifah.

Nah apa yang berlaku, jika kita lebih jahil dari itu, maka marilah kita bersatu untuk kita belajar memartabatkan Islam sebagai agama suci dan menjadikan kaum Melayu terpelihara hak dan keistimewaanya seperti diketahui hak Melayu.

1 comment:

smtabi'in said...

salam.. mana strategy tuan???
tak ada pun diutarakan......