Sunday, February 8, 2015

PERLANTIKAN SEBAGAI KETUA PENERANGAN UMNO BAHAGIAN BAKRI

As salam dan salam sejahtera kepada semua rakan-rakan. Pertamanya saya ingin memanjatkan rasa syukur kepada Allah SWT atas limpah dan kasih Nya kita dapat meneruskan kehidupan di bumi yang bertuah ini. Semoga negara dan pemimpin kita akan dirahmati Allah dan kita semua berada dalam keadaan yang selamat.

Pada 13 Mei 2014 saya telah mengangkat sumpah sebagai Ketua Penerangan UMNO Bahagian Bakri bagi sesi 2013 -2016. Perlantikan ini satu penghormatan dan kepercayaan yang begitu tinggi kepada diri saya menerusi Tn Hj Hassan bin Hj Johari selaku Pemangku Ketua UMNO Bahagian Bakri. Sebagai Ketua Penerangan yang baru dalam usia 36 tahun, ia dianggap sebagai usia yang muda dalam menggerakkan aktiviti penerangan di peringkat Bahagian. Dengan beberapa pengalaman yang ada iaitu pernah menjadi Pegawai Khas Datuk Dr. Haris Salleh (Ketua UMNO Bakri sesi 2001 - 2004), Pegawai Khas Datuk Abdullah bin Md. Ali (Ketua UMNO Bakri sesi 2004 - 2008), Setiausaha Pemuda UMNO Bakri sesi 2004 - 2008, AJK Pemuda UMNO Bakri sesi 2008 - 2013, dan AJK Bahagian lantikan Dato' Seri Saipolbahari bin Hj Suib pada 2013 akan digunakan bagi memperkukuhkan parti UMNO di Bahagian Bakri.

Dengan menduduki jawatan sebagai Ketua Penerangan UMNO Bakri ia bukanlah suatu perkara yang muda. Ini kerana ia perlu bertindak untuk menjaga 128 cawangan dan kawasan yang dimenangi parti DAP bagi Parlimen Bakri. Oleh itu saya berharap kepada semua pimpinan dan jawatankuasa Bahagian, Wanita, Pemuda, Puteri, PDM dan Cawangan agar dapat bersatu hati dalam menawan semula kerusi yang tertewas pada PRU 12 dan PRU 13. Saya juga mengharapkan teguran dan nasihat membina dalam meneruskan perjuangan ini yang merupakan amanah kepada generasi selepas saya.

Terima kasih kepada Tn  Hj Hassan Johari atas perlantikan ini dan kerjasama daripada Peneragan Badan Perhubungan UMNO Negeri Johor dan Datuk Ahmad bin Maslan yang merupakan Ketua Penerangan UMNO Malaysia.

Salam perjuangan dan salam muafakat Johor.

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI