Sunday, March 11, 2012

PANDANGAN TERHADAP ISU PERLETAKAN JAWATAN DATO SHAHRIZAT

Agak terkejut dengan perletakkan jawatan Menteri oleh dato' Shahrizat selaku Ketua Wanita UMNO Malaysia. Ada yang psotitif dan ada yang negatif perletakan jawatan ini. Sudah pastinya pembangkang akan memperlihatkan kejayaannya dalam mempengaruhi siasatan yang masih dibuat oleh SPRM. Ia juga memperlihatkan kejayaan dalam menyerang BN.

Bagi saya, perletakan jawatan yang dibuat oleh dato' Shahrizat adalah satu keberanian beliau yang meletakkan kepentingan teramai berbanding dirinya sendiri. Beliau yang mempunyai penyokong yang ramai bukan mudah untuk melepaskan kerusi yang empuk hanya kerana dakwaan yang dibuat oleh Pengarah Strategi PKR, ini bukan isu parti tetapi isu prinsip yang terpaksa dikorbankan.

Namun bagi saya juga, dato' Shahrizat tak perlu risau, jika ia tak berlaku pada dirinya keputusan akan memihak padanya dan tindakan menyaman ke atas mereka yang mengaitkan dirinya boleh dilakukan. Saya percaya, undang-undang negara akan dilakukan dengan betul tanpa memilih siapa. Semoga beliau akan tabah dengan keputusan yang dibuat dan terus menjadi kuat dalam menghadapi pilihanraya.

2 comments:

Anonymous said...

dia bukan letak jawatan...contract dia x sambung..harap clear..

MOHD RADZI BIN HJ. AMIN said...

tkasih byk2...